Zo kampeerde Nederland in de jaren ’60

Nog even het vakantiegevoel vasthouden van 8 – 10 september tijdens Beleef Landleven 2017

Arnhem –  Tijdens Beleef Landleven 2017 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zet de Oldtimer Caravan Club letterlijk en figuurlijk haar tenten op. Bezoekers gaan 50 jaar terug in de tijd en beleven hoe Nederlanders toen kampeerden. Veel oranje, ronde vormen en bloemetjesgordijnen: helemaal hip dus maar wel minder luxe dan we nu gewend zijn. Zo’n 1,5 miljoen Nederlanders zijn weer terug van de kampeervakantie dit jaar maar tijdens Beleef Landleven kunnen zij het vakantiegevoel nog even vasthouden.

De ‘camping’ is te vinden bij het vakantiehuisje dat in 1951 door Gerrit Rietveld is ontworpen. Het huisje is het laatste in zijn soort en in 2007 verplaatst van een camping in Markelo naar het Openluchtmuseum in Arnhem.

Het thema van het driedaagse evenement is dit jaar ´Het t

uinpad van mijn vader´, naar het melancholische lied van Wim Sonneveld´. Het magazine Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem brengen deze tijd weer helemaal tot leven.  Nostalgisch, maar zeker niet truttig. Beleef Landleven 2017 mag dan wel terug in de tijd gaan, maar juist ook voor jongeren en kinderen is er veel te zien, te doen en te leren.

Kijk voor alle activiteiten en het programma op www.beleeflandleven.nl.

Bezoekersinformatie
Kaarten voor Beleef Landleven zijn te koop via www.beleeflandleven.nl
Openingstijden: van  8 t/m 10 september van 10.00 tot 17.00 uur.
Entree: Volw. (13+) – € 19,–, Kind 4 t/m 12 jr € 16,–, museumkaart en kind 0 t/m 3jr.: gratis.
Adres: Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem