Studio Pets brengt pluche knuffels tot leven met Augmented Reality (AR) app

Primeur: Studio Pets “Augmented Reality” app geeft knuffelen een nieuwe betekenis

Wie smelt er nou niet bij het zien van een puppy of kitten? Een blik op dat schattige kopje met die lieve ogen en die onschuldige uitdrukking en je dag kan niet meer kapot. Precies dat hartverwarmende effect wist Studio Pets te vertalen naar een serie pluche knuffels bestaande uit verschillende puppy’s en kittens. Om de pluche dieren nog echter te laten lijken ontwikkelde Studio Pets een unieke Augmented Reality app waarin ze tot leven komen. Met de app maak je een foto of video waarin je favoriete virtuele beestje echt beweegt en samen met jou poseert, op je schouder komt zitten en je hem zelfs kan aaien. Met deze innovatieve virtuele noviteit geeft Studio Pets een nieuwe betekenis aan het woord knuffelen.

In Studio Pets staan echte puppy’s en kittens model voor internationale fotoshoots. Fotografe Myrna zag wat een vertederend effect de foto’s iedere keer weer hebben op mensen. Zij besloot dit geluksgevoel tastbaar te maken voor iedereen. Nu zijn de beestjes dus niet alleen te bewonderen op de foto maar ook echt te knuffelen als je eigen pluche. Ga je op reis? Dan gaan ze gewoon mee in hun eigen koffertje met paspoort. Ieder pluche model is een ander karakter en type of ras. Wat ze gemeen hebben is dat hun gezichtsuitdrukking vertederend echt is.

Augmented Reality app
In september gaat de Augmented Reality app van Studio Pets live.
Hiermee maak je een verbazingwekkende opname van jou en de virtuele knuffel . Augmented Reality betekent letterlijk: toegevoegde realiteit. Je voegt aan een werkelijk beeld een virtueel beeld toe. In deze app is het virtuele beeld dus een Studio Pets puppy of kitten. Die reageert dan op jouw bewegingen en komt ‘echt’ tot leven. Zo dansen jullie samen door de keuken of wandelen samen door de tuin. De foto’s en video’s die met de app gemaakt worden kunnen direct gedeeld worden via alle bekende sociale media kanalen.

PUP-UP!
Van 12 t/m 18 november 2018 opent Studio Pets de eerste PUP-UP store ter wereld in Amsterdam. In deze winkel kun je in de Studio Pets Photo Booth met je eigen huisdier op de foto. De drie leukste foto’s winnen een exacte kopie knuffel van hun eigen huisdier. De PUP-UP Store op de Gerard Doustraat 76 in de Amsterdamse Pijp is dus een week lang de meest schattige plek van Nederland!

De Studio Pets knuffels zijn online te koop via www.studiopets.com.  De AR app is vanaf september gratis te downloaden bij de Appstore, google Play of via de website van Studio Pets.

Over Studio Pets
Studio Pets By Myrna is opgericht vanuit de liefde voor dieren én fotografie. Studio Pets is al meer dan 10 jaar de naam op het gebied van dierenfotografie in de wereld. De producties van fotografe en onderneemster Myrna Huijing worden inmiddels voor tientallen wereldwijde licenties gebruikt.  In haar studio te Aalsmeer brengen Myrna en haar team fun, fashion, design en dieren samen. Deze maand heeft Studio Pets haar eigen collectie knuffels op de markt gebracht. Volg alle leuke nieuwe ontwikkelingen op de website  www.Studiopets.com