Slimme regentonnen voor iedere tuin: want iedere tuin telt

Van strakke stadstuin tot landelijke tuin

Regenopvang blijft ook in 2018 een actueel thema in Nederland. Als gevolg van de ‘verharding’ van tuinen krijgt regenwater niet de kans op een natuurlijke manier terug de grond in te gaan, met wateroverlast en opwarming van de steden als gevolg. Meer groen en meer regenopvang zijn dus geen overbodige luxe. Gelukkig is voor iedere tuin een oplossing om eenvoudig regen op te vangen.

Tuinmerk Nature® heeft dit jaar vijf modellen regentonnen in haar collectie. Het meest populair in Nederland zijn het muurmodel (in diverse maten) en de compacte regentank wegens hun efficiënte afmetingen. Voor grotere tuinen wordt veelal voor de grotere basis regenton van kunststof gekozen.

Slimline – voor zelfs de kleinste stadstuin (links)
De slimline regenton is slechts 32×36 cm (bxd) en past in ieder hoekje van de tuin. De 96 cm hoge regenton, verkrijgbaar in antraciet en groen, heeft een capaciteit van 100 liter en is eenvoudig aan te sluiten op de regenpijp. De slimline regenton is gemaakt van uv-bestendig polyethyleen en heeft een tapkraan. Dit model is praktisch voor kleinere tuinen maar ook wanneer men op meerdere plekken in de tuin water op wil vangen. Verkrijgbaar vanaf €46,95. Meer regen opvangen of een grotere tuin? De slimline regenton is in groen ook verkrijgbaar in 250 liter en leverbaar met standaard om de ton iets hoger te plaatsen.

Regentank fijn model, stevige inhoud (midden)

Dit rechthoekige muurmodel heeft een capaciteit van maar liefst 320 liter maar is met een afmeting van slechts 60x40x135cm (bxdxh) in iedere tuin te plaatsen. De regenton heeft een waterindicator aan de buitenzijde en is voorzien van een tapkraan en een aparte snelloopkraan. De ton van Nature® is gemaakt van groen uv-bestendig polyethyleen en eenvoudig op de grond te plaatsen. Adviesprijs €145,00.

Basis regenton – de evergreen van Nature® (rechts)
Dit basismodel is letterlijk en figuurlijk een ‘evergreen’: met haar neutrale uiterlijk past zij in iedere tuin en dankzij het uv-bestendige polyethyleen blijft zij haar groene kleur behouden. Deze regenton is verkrijgbaar in een medium model met een inhoud van 120 liter en een waar 210 liter water in kan worden opgeslagen. Beide modellen zijn voorzien van een handig kraantje en eventueel uit te breiden met een standaard om de ton iets hoger te plaatsen. Verkrijgbaar vanaf €49,95. 

 De Nature® regentonnen zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle tuinspeciaalzaken, bouwmarkten en diverse webwinkels. Voor meer informatie kijk op www.outsideliving.com.

Over Nature®
Bij je hele tuin vertrouwen op Nature®; dat gaat heel natuurlijk. Nature® heeft meer dan 900 artikelen die het complete spectrum bestrijken van het zaaien en planten, decoreren, aanleggen, beschermen (zomer en winter) en het onderhouden, inclusief de juiste accessoires.