Vierdaagse lopers kregen gouden schoenen overhandigd

Ruim 100 Vierdaagse lopers kregen gouden Jan Jansen schoenen overhandigd op Kasteel de Wijchert

BERG EN DAL – Vrijdag 27 mei kwamen zo’n 120 Vierdaagse lopers naar Kasteel de Wijchert om hun gouden Jan Jansen schoenen te passen en op te halen bij het hoofdkantoor van Xsensible. In totaal kwamen er zo’n 800 reacties binnen naar aanleiding van enkele oproepen in de media. Een deel van de aanmeldingen kwam binnen via Stichting Make a Wish, voor deze groep lopers zal Xsensible een bedrag aan dit goede doel schenken.

Het Nijmeegse schoenenmerk Xsensible en ontwerper Jan Jansen lanceerden ter ere van de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse een limited edition gouden schoen. De tevens uit Nijmegen afkomstige designer Jan Jansen ontwierp een gouden Xsensible schoen met het getal 100 en een kleurige gladiool.
Award

De schoen is gebaseerd op de populaire comfortsneaker van Xsensible, die eerder dit jaar al een Gouden Schoen Award won voor haar innovatieve concept. De schoen is geïnspireerd door de Japanse ippon ba-geta sandaal en heeft een vierkant blokje onder de zool. Hierdoor staat en loopt het lichaam in een natuurlijke balans en worden spieren en gewrichten minder belast.

De schoen zal in Nijmegen in zeer kleine oplage te koop zijn bij Theo Jansen Schoenen en A.Holland Schoenen en kost €189,95.

www.xsensible.com