Robomow webapp maakt robotmaaien nóg gemakkelijker

‘MyRobomow’ laat de techniek voor je werken, waar je ook bent.

Precies 20 jaar na de introductie van de eerste robotmaaier op batterijen, lanceert Robomow opnieuw een innovatie op het gebied van tuinieren: de ´MyRobomow´ webapp. Hiermee kan de gebruiker de robotmaaier niet alleen op (iedere) afstand bedienen maar ook het schema aanpassen en de statistieken en de resultaten bekijken via de laptop en smartphone. Gebruikers die op reis zijn of veel van huis zijn (of gewoon niet van grasmaaien houden) kunnen zo toch hun gazon perfect bijhouden en genieten van het resultaat als ze thuis zijn.

De webapplicatie maakt verbinding met de Robomow maaier via het gsm-netwerk, waarmee de gebruiker verschillende activiteiten kan uitvoeren, zonder afstands- of tijdslimiet:

  • Maaischema: activeer of pas het maaischema aan, waar en wanneer je wil.
  • Rapportage: bekijk de statistieken van recente activiteiten en de status van de robotmaaier.
  • Geschiedenis: geeft inzicht in alle werkzaamheden die de robotmaaier heeft gedaan.

In 2014 lanceerde ze al een app voor de mobiele telefoon, wat direct een groot succes was onder consumenten.  Deze eerste versie gaf de Robomow gebruiker al de mogelijkheid om de maaier op afstand te bedienen. Met MyRobomow gaat Robomow nog een stap verder: er is geen limiet meer in afstand en de gebruiker heeft meer inzicht in de status en de activiteiten.

Test & Try

Early adopters kunnen, indien ze in het bezit zijn van een Robomow RX20 Pro, nu al inloggen en de webapp proberen via hun website. Na het inloggen verschijnt er een gepersonaliseerd dashboard waarop de status van alle activiteiten in één oogopslag te zien is.

Over Robomow

Robomow is sinds 1995 wereldwijd leidend op het gebied van robotmaaiers die het leven leuker en gemakkelijker maken. Robomow bouwde afgelopen meer dan 20 jaar aan een portfolio van state-of-the-art robotmaaiers die al werden geëerd met vele awards op het gebied van technologie en design. Het merk is recent samengegaan met MTD Products. Sinds juli 2017 combineert MTD Products de distributie van de tuinmerken Robomow, WOLF-Garten, Cub Cadet en de andere MTD merken. MTD heeft haar hoofdkantoor in Cleveland, Ohio en heeft wereldwijd meer dan 10.000 werknemers in 183 landen. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf werd in 1932 opgericht en is nu in handen van de derde generatie. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in het Brabantse Rosmalen.