Leuk takkenwerk: snoeien en knippen voor een gezonde tuin

De WOLF-Garten RR2500 en HS-G maken snoeien en knippen veiliger en eenvoudiger

WOLF-Garten presenteert 2 duurzame tools om veilig en eenvoudig de heg te snoeien en bloemen en takken af te knippen. De RR2500 snoeischaar en de HS-G maken de zuiverste sneden zonder al te veel kracht te hoeven zetten. Rond 21 juni is de langste dag van het seizoen: planten hebben dan de sterkste groei gehad en kunnen dan het beste gesnoeid worden. Maar ook bij het afknippen van bloemen is het belangrijk dit veilig te doen om bloemen en planten gezond te houden.

Een bos verse bloemen op tafel? Zorg voor een zuivere snede
De RR2500 snoeischaar met papegaaibek creëert een zuivere snede waardoor takken snel ‘genezen’ en snel weer aangroeien. Ook uitgebloeide bloemen kunnen hiermee veilig worden afgeknipt zodat nieuwe bloemen sneller uit kunnen schieten. De anti-kleefcoating zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels niet blijven plakken of dat ziektes van een plant op een andere tak komen. De WOLF-Garten RR2500 heeft bovendien een soft-grip en is zo gemaakt dat er geen vuil in de veer van de schaar kan komen.

De WOLF-GARTEN RR2500 heeft een adviesprijs van 19,95 euro en is verkrijgbaar bij de tuinwinkels en speciaalzaken in heel Nederland.

40% minder kracht zetten bij de heg snoeien
Met de HS-G heggenschaar van WOLF-Garten hoef je 40% minder kracht te zetten dankzij de geïntegreerde hefboomoverbrenging. Bovendien heb je extra grip op de tak door de gebogen, dubbelgeslepen messen. De messen van de HS-G hebben tevens een antikleef-coating om te voorkomen dat bacteriën en schimmels blijven kleven en andere takken ziek maken.

De WOLF-GARTEN HS-G heggenschaar heeft een adviesprijs van 47,50 euro en is verkrijgbaar bij de tuinwinkels en speciaalzaken in heel Nederland.

Extra tip
Naast het gebruik van de juiste tools is het raadzaam al het dode en zieke hout en alle verdroogde, beschimmelde vruchten van bomen verwijderen. Als extra voorzorg is het slim gereedschap na het snoeien van zieke bomen/struiken te desinfecteren voordat er andere takken mee geknipt worden.

www.WOLF-garten.nl