Helpende hand voor VvE’s in Amersfoort die willen verduurzamen

Informatiebijeenkomst om VvE’s in Amersfoort te informeren over nieuwste ontwikkelingen

Amersfoort – Als alle appartementencomplexen in Amersfoort, dus 36% van alle woningen, zonnepanelen zouden hebben dan zou er al een flinke stap gemaakt zijn in het streven naar een CO2 neutrale stad in 2030. In de praktijk is het echter lastig voor VvE’s om te verduurzamen: de financiering, besluiteloosheid en de organisatie vormen de grootste struikelblokken. Bovendien focussen veel VvE’s zich direct op zonnepanelen terwijl er vooraf nog veel andere stappen te nemen zijn. Om te laten zien wat er wel kan, zonder dat VvE’s hoeven te investeren, organiseert AE Duurzaam op vrijdag 15 februari een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum ‘t Middelpunt, waarbij ook de NEF en de RVO de laatste ontwikkelingen presenteren.

Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Zo zijn er oplossingen waarbij VvE’s zonder een investeringsbedrag en stijging van de maandlasten kunnen verduurzamen en per 1 februari zijn er nieuwe subsidieregelingen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

• 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
• Subsidies voor VvE’s
• Beschikbare financieringen voor VvE’s
• Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
• Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
• Vragenronde

Informatiepakket

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden

De informatiebijeenkomst op 15 februari in Wijkcentrum ’t Middelpunt is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via https://www.ae-duurzaam.nl/amersfoort en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.
————————————————————————————————————————————–
Noot voor de redactie: voor meer informatie, beeldmateriaal (foto’s en video) of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Barbara Willems van PR Matters via barbara@prmatters.nl of bel 06- 4480 2699.

AE Duurzaam adviseert, ondersteunt en begeleidt VvE’s bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Voor een milieubewuste en gezonde toekomst.