Eerste Post HBO opleiding Ondernemen van Nederland van start

UTRECHT – Ondernemen is een vak dat door iedereen te leren is: dat is de gedachte achter de introductie van de eerste, en enige, Post HBO opleiding Ondernemen van Nederland. Tijdens deze 18 maanden durende opleiding maken zelfstandigen zich het ondernemersvak op een praktijkgerichte manier eigen. Hoewel het lijkt alsof iedereen druk is met innoveren en successen vieren, is de harde waarheid dat een stabiele en gedegen basis nog altijd de voorwaarde is voor lange termijn succes als ondernemer. Dat begint met het leren van de juiste ondernemersvaardigheden.

Wie de basis op orde heeft maakt (financiële) ruimte voor innovatie en creativiteit en kan zich zo onderscheiden van de groeiende concurrentie. Het bepalen van focus, het sturen op cijfers en het optimaliseren van processen zijn daarom enkele competenties die centraal staan bij de studie. Tijdens de opleiding leert men op een praktische manier succesvoller te ondernemen. De Post HBO opleiding bestaat daarom grotendeels uit studiedagen waarin men samen met andere ondernemers les krijgt en aan projecten werkt. Alle docenten aan de opleiding zijn ervaringsdeskundigen op hun eigen vakgebied.

Voor meer informatie over de Post HBO opleiding Ondernemen kijk op https://www.zakelijksucces.nl/opleidingen/ondernemersopleiding/.

Van ondernemer tot opleider
Wat doe je als rasechte ondernemer die kansen ziet? Dan onderneem je actie. Zo zette Bart van den Belt de stap van de entertainmentindustrie naar de opleider van ondernemend Nederland. Zijn inzicht? Het cliché dat je ‘voor het ondernemerschap geboren moet zijn’ is achterhaald, ondernemen is een vak.  Een vak dat van onschatbare waarde is voor onze maatschappij. Ondernemerschap stimuleert innovatie, is de oplossing voor de flexibele arbeidsmarkt en resulteert in een gezonde economie.  Het is zijn droom hieraan bij te dragen door mensen goed ondernemerschap te leren. Na het oprichten van de Zakelijk Succes Academie en het schrijven van verschillende managementboeken lanceert de ondernemer nu de eerste, en enige, officiële Post HBO opleiding Ondernemen van Nederland.