Eerste NK fietsbanden plakken

Wie plakt het snelst een fietsband?

Er is geen huishouden in Nederland waar het bekende Simson bandenplaksetje niet ontbreekt. Of je leerde het vroeger zelf of je keek je vader heel lief aan als je net naar school wilde fietsen en je band was kapot. Tijdens Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt op 8, 9 en 10 september aanstaande het eerste Nederlands Kampioenschap fietsbanden plakken georganiseerd. Wie is er de snelste en beste bandenplakker van Nederland?

Per ronde strijden zes deelnemers om de titel van de dag. Nadat de wedstrijdklok start, gaan de deelnemers zo snel mogelijk aan de slag. Je zoekt met behulp van een waterteil het gat op, maakt het schoon, schuurt het iets op en plakt de band. Zodra de ronde gestopt is, worden de fietsbanden opgepompt en gecontroleerd door de jury. Is jouw band goed geplakt en was jij de snelste van alle rondes? Dan ben jij de winnaar van de dag! Na drie dagen hebben we de ‘Beste Fietsenbandenplakker van Nederland’ en win je mooie prijzen.

Iedere deelnemer mag de jubileumeditie van het bandenplaksetje van Simson na het banden plakken natuurlijk meenemen! 

Meedoen?
Het Nederlands Kampioenschap fietsbanden plakken is een initiatief van Landleven Magazine en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en wordt mede mogelijk gemaakt door Simson, Basil en Jumbo fietsbanden. Voor meer informatie kijk op https://www.landleven.nl/nk-fietsbandenplakken 

Beleef Landleven 2017
(Her)beleef de jaren ´50 lifestyle in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem tijdens de 7de editie van Beleef Landleven. Macaroni met Smac, met de Opel Kadett naar de camping en de blits maken op de nieuwste Solex; het thema dit jaar is ‘Tuinpad van mijn vader’, geïnspireerd door het gelijknamige lied van Wim Sonneveld. Van 8 t/m 10 september staat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem in het teken van de jaren ’50 lifestyle in Nederland. Samen met het magazine Landleven brengt zij deze tijd weer tot leven. Wie die tijd mee heeft gemaakt zal het herkennen, wie later geboren is zal beleven hoe het leven toen was.

Locatie
Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Kijk voor routeinformatie op www.openluchtmuseum.nl