Duitse RNT Rausch brengt haar boutique-servers en opslagoplossingen naar Nederland

Technologiepionier breidt uit in heel Europa

Ettlingen, Duitsland – oktober 2021 – Sinds eind jaren negentig anticipeert het Duitse bedrijf RNT Rausch consequent op technologische trends door toekomstbestendige server- en opslagoplossingen te ontwerpen die het antwoord zijn op de uitdagingen in de zakelijke markt. Het bedrijf positioneert zichzelf buiten gestandaardiseerde massamarktoplossingen door onconventioneel denken te combineren met engineering van wereldklasse. RNT gaat haar brede product- en dienstenportfolio en individueel aanpasbare IT-oplossingen nu in heel Europa aanbieden. Later dit jaar introduceert RNT Rausch de kant-en-klare opslagoplossing ‘Yowie®’.

RNT pionierde met de benadering dat hardware moet worden geoptimaliseerd voor de software die erop draait en heeft opnieuw uitgevonden wat opslag- en serveroplossingen kunnen doen voor bedrijven van elke omvang. RNT hanteert een open ontwerpproces dat de zakelijke behoeften van de klant in het digitale transformatietijdperk op de eerste plaats stelt. Het doel van deze volledig op maat gemaakte oplossingen is het bepalen en ontwerpen van de meest kosten- en energie-efficiënte, betrouwbare en veilige architectuur voor specifieke zakelijke behoeften – op elke schaal. RNT Rausch werkt voor uiteenlopende bedrijven zoals, onder andere,  Go Daddy, Daimler, Strato en verschillende universiteiten.

Serveroplossingen – Tormenta® VarioScaler

Het modulaire en veelzijdige serverportfolio Tormenta® VarioScaler is een schaalbare oplossing met bijna onbeperkte flexibiliteit. De gewenste hoeveelheid standaardcomponenten zoals moederborden, voedingen, schijven of CPU’s worden gemonteerd in een schaalbaar chassisontwerp met meerdere bevestigingspunten. Componenten kunnen snel worden vervangen en geüpgraded om te voldoen aan de stijgende business of technologie, terwijl het systeem en de modules opnieuw kunnen worden hergebruikt, kosten en verspilling worden beperkt en toekomstbestendige betrouwbare oplossingen worden geboden. Aan veranderende applicatie- of implementatievereisten wordt voldaan door de mogelijkheid om de Varioscaler uit te breiden van 1U naar maximaal 3U en zo de serverstructuur in de loop van de tijd te upgraden – wanneer het nodig is voor het bedrijf om uit te breiden.

Opslagoplossingen – Bigfoot® Storagesystem XXLarge

Effectieve gegevensopslag is belangrijker dan ooit geworden en net zo complex omdat beveiliging en naleving van wettelijke codes een grotere uitdaging zijn geworden. Hoewel de pandemie de vraag naar opslag en toegankelijkheid van gegevens door middel van werken op afstand zeker heeft versneld, zijn cyberbeveiligingsproblemen zoals gegevensinbreuken, ransomware of andere malware-aanvallen dominanter geworden en vereisen ze effectieve strategieën voor gegevensbeheer die RNT direct aanpakt.

Een van de oplossingen voor gegevensbeheer is het gepatenteerde Bigfoot® Storagesystem XXLarge – voor grote gegevensopslag en gegevensverwerkingsbehoeften tot 864 TB. Bigfoot heeft een hoge dichtheid nodig en biedt deze, vermijdt verspilling van kostbare ruimte in een enkel apparaat voor alle opslagscenario’s – een weergave van RNT’s efficiëntie-engineering. Bigfoot is slechts 750 mm diep en heeft een van de kortste chassis ter wereld, terwijl het aantal harde schijven per 1U wordt verdubbeld. Met de breedste beschikbare ruimte in een enkele 4U, biedt het 48 schijven en ruimte voor 12 SSD’s. En trouw aan de productfilosofie van eenvoudig schalen en upgraden, kan zelfs Bigfoot op elk moment eenvoudig meer rekenkracht toevoegen door simpelweg nog een aantal schijven toe te voegen met Bigfoot® Storagesystem JBOD.

Markten die behoefte hebben aan supersnelle en lage latentie toegang tot grote hoeveelheden data, zoals Media & Broadcast, Healthcare, Video Surveillance, Education, Finance of Data Analytics, versterken hun systeem met de BigFoot® Storagesystem Flash.

Oplossingen – Sasquatch® SDS

Het aanpakken van de behoeften van gegevensbeheer van ongestructureerde gegevens is een bijzonder duidelijke uitdaging voor de meeste bedrijven, aangezien COVID -19 de behoefte aan gegevenstoegankelijkheid door een extern personeelsbestand heeft doen toenemen. RNT’s software-ontworpen opslagoplossingenportfolio Sasquatch® SDS kan fungeren als een enabler van hybride cloudomgevingen terwijl de hoogste normen voor gegevensbescherming worden toegepast. RNT werkt samen met en wordt ondersteund door ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke softwareleveranciers en innoveert om de hardware te optimaliseren voor de software die erop draait en zorgt voor ultramoderne opslagconfiguratie en -functionaliteit.

Yowie®

De missie van RNT om te innoveren op het gebied van opslagoplossingen wordt vooral duidelijk in de kant-en-klare oplossing Yowie®. Bewust van de bestaande kloof voor bedrijven met datacapaciteitsbehoeften van minder dan 150 TB RNT combineerde standaard enterprise-componenten in een futuristisch chassisontwerp met ultramoderne software. 5 nodes in een 3U-chassis maken 3+2 wiscodering mogelijk om snelle, veilige en ononderbroken opslag te bieden en tegelijkertijd energie, beheertijd, rackruimte en koeling te besparen. Het is een uitdaging voor conventionele storage-wijsheden en kleine en middelgrote bedrijven kunnen nu vertrouwen op perfect schaalbare en onveranderlijke enterprise-grade storage tegen instapkosten.

Met deze oplossingsgerichte benadering van design wint RNT regelmatig enkele van de meest gewilde prijzen in de branche. Met meer dan 20 jaar consistent uitblinkende en betrouwbare diensten op de markt, verzorgt RNT ook nauwe samenwerkingen en relaties met enkele van de meest geavanceerde bedrijven in Europa en daarbuiten.

###

Wilt u meer informatie over het merk of de producten en diensten, ga dan naar: rnt.de

Over RNT Rausch

RNT Rausch is een in Duitsland gevestigde technologiepionier met meer dan 20 jaar ervaring in de hightech server- en storage-industrie. Het bedrijf heroverweegt toekomstbestendige ontwerpen van server- en opslagoplossingen die hybride gaan en zakelijke uitdagingen aangaan om het MKB, ondernemingen, datacenters en serviceproviders over de hele wereld geschikt te maken voor de technische revolutie van morgen. RNT biedt op maat gemaakte producten en diensten die klanten helpen de beveiliging, flexibiliteit, schaalbaarheid en duurzaamheid te verbeteren.

Meer dan 30 medewerkers leveren gerichte oplossingen met ultieme precisie en vervaardigd volgens de hoogste kwaliteit. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Ettlingen, Duitsland en kantoren in Zweden en het Verenigd Koninkrijk.