Aziatisch beautygeheim: de balansschoen

Winter 2017/2018: mooi in balans terwijl je loopt

Aziatische vrouwen kennen het schoonheidsgeheim al eeuwen. Wie in balans is, loopt rechtop, straalt en lacht. Daar kan geen crème, masker of serum tegenop. De houten Japanse sandaal, met een blokje onder de zool, kan dat wel.  Het Nederlandse merk Xsensible ontwikkelde samen met de Japanse schoenendesigner Tetsuya Nosaka de balansschoen. Deze zorgt voor balans in houding en geest en maakt je minder moe.  Voor de winter 2017/2018 vertaalde de Japanse designer het concept naar een glamourous maar sportief enkelhoog model van hoogwaardig leder.

De Xsensible balans sneaker is een voorbeeld van hoe traditie en technologie van invloed zijn op het modebeeld van nu. We hebben alle beautymiddelen voor handen maar tijdgebrek brengt ons uit balans. Het concept werkt zo: de schoen heeft een blokje onder de zool waardoor je spieren en gewrichten ontlast worden. Bovendien voorkomt het dat je gaat ‘hangen’ en dus je hele gewicht op één been laat rusten. Omdat je rechtop staat komen zowel je lichaam als geest in balans en wordt je bovendien minder moe.

Met deze bootie verwen je je voeten de hele winter met een wellnessbehandeling terwijl je loopt. De schoen heeft een comfortabel voetbed en is gemaakt van zijdezacht stretchleer. De Xsensible bootie is in meerdere kleuren verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €199,95.

www.xsensible.com