Creatief bureau uit Amsterdam wint 2 Red Dot Awards

DAY in prijzen voor project Eindhoven Airport en KayaTea.

AMSTERDAM – DAY creative business partners wint twee Red Dot Awards voor high design quality met haar projecten voor Eindhoven Airport (spatial communication) en het Marokkaanse merk KayaTea (packaging). De jury van de Red Dot Awards “Communication Design 2017”, beoordeelde creatief werk van bureaus, designers en bedrijven uit meer dan 50 deelnemende landen. Voor DAY zijn de internationale awards een waardevolle erkenning voor de hoge kwaliteit van zowel het design als de creatieve prestaties die zij zo hoog in het vaandel hebben staan.

Project 1 – Eindhoven Airport

DAY ontwikkelde het interieur en de branding van de nieuwe gate-omgeving in de terminal als onderdeel van de uitrol van de nieuwe positionering: ‘Always Easy’. Hierbij staat gemak voor de passagier centraal. Het design is gebaseerd op het Nederlandse landschap met geometrische vormen en een fris kleurenpalet.
Eindhoven Airport verwacht in 2017 een passagiersgroei van 19% te realiseren: 5,7 miljoen passagiers die een gemakkelijke gebruikerservaring en moderne faciliteiten verwachten.
DAY en Eindhoven Airport zetten hun succesvolle samenwerking voort en werken verder aan de inrichting en uitstraling van retail- en horecagebieden, hospitality gebieden en bijbehorende services.

Project 2 – KayaTea

KayaTea is een familiebedrijf uit Casablanca, Marokko. Het doel van dit familiebedrijf is de eerste Marokkaanse ijsthee, volgens traditionele wijze te ontwikkelen. Het merkverhaal ‘rich’ is gebaseerd op de Marokkaanse historie en de traditionele Marokkaanse theeceremonie. Geen dag is hetzelfde, dus laat je ook verrassen door steeds nieuwe smaken ijsthee.
DAY creëerde een overkoepelende identiteit voor KayaTea, met voor elke smaak (mint, citroen, kers en nectarine) een eigen onderscheidend karakter door het gebruik van karakteristieke (Marokkaanse) patronen.Geïnspireerd op de variatie van kleuren, stoffen, prints en smaken die Marokko kent.
Naast de merkidentiteit en packaging heeft DAY art direction uitgevoerd op de ontwikkeling van de KayaTea introductiefilm en website.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking voor de Red Dot Award: Communication Design 2017 zal plaatsvinden op 27 oktober 2017. De prijswinnende projecten van DAY Creative Business Partners zullen daarnaast opgenomen worden in het Internationaal Jaarboek Communication Design 2017/2018. Dit zal gepubliceerd worden op 14 november 2017 en presenteert het beste wereldwijde designwerk.
www.day.nl