Van catwalk naar keuken: de ETNA Retro koelcollectie 2019

Retro koelkast maakt kleurrijke comeback in Nederlandse keukens

Geïnspireerd door het tijdloze design uit de jaren’ 60 en de modetrends van nu, lanceert ETNA haar nieuwe collectie Retro koelkasten. Hiermee speelt het keukenmerk in op twee trends; de industriële keuken looks met warme kleuren en robuuste vormen enerzijds en een duurzame levensstijl anderzijds. Was het in 1933 al baanbrekend dat ETNA het mogelijk maakte om elektrisch te koelen, anno 2019 zorgt het Nederlandse keukenmerk ervoor dat voedingswaren langer dan ooit vers blijven. Design, duurzaamheid en gebruiksgemak waren dan ook de uitgangspunten bij de ontwikkeling van de Retro lijn.

De collectie bestaat uit twee modellen: de Retro Upside Down koelkast (194 cm hoog) met apart een No Frost vriesgedeelte en de Retro koelkast (154 cm hoog) met vriesvak. Alle retro koelkasten hebben een energielabel van A++ of zelfs A+++ en zijn voorzien van LED verlichting.

  1. KVV594 – RETRO UPSIDE-DOWN KOELKAST (194 CM) Midnight Black Velvet, Kir Royal Red, Bronze Tequila Sunrise, Sea Breeze Green, Silk Pina Colada

Deze reuze Retro koel- vriescombinatie is meer dan alleen een eyecatcher in de keuken. De ronde lijnen, stijlvolle details en sprekende kleuren gaan hand in hand met de nieuwste duurzame technieken. Niet alleen gaat deze koelkast met A++ label zuinig om met energie, ook biedt hij functies om voedingswaren langer vers te houden. Zo zorgt de CrispZone ervoor dat groenten en fruit langer bruikbaar blijven dankzij de lage temperatuur en de vochtigheidsregeling. Hetzelfde voordeel biedt de ZeroZone voor vlees en vis, door een constante temperatuur van rond de 0 graden. In het koelgedeelte, met een inhoud van 222 liter, ontstaat door de gelijkmatige stroom van koele lucht in combinatie met de IonAir technologie een natuurlijk microklimaat en wordt 95% van de bacteriën gedood. Het aparte vriesgedeelte heeft drie ruime laden en een No Frost vriesgedeelte om ijsvorming te voorkomen. Handig: in het XtremeFreeze gedeelte worden voedingswaren binnen no-time ingevroren zodat smaak- en voedingsstoffen bewaard blijven.  Adviesprijs € 1.149,00.

KVV754 – RETRO KOELKAST MET VRIESVAK (154 CM) Midnight Black Velvet, Sangria Deep Red, Kir Royal Red, Bronze Tequila Sunrise,  Grand Caramel Coffee, Sea Breeze Green, Pearl Caribbean Blue, Classic Silver Martini, Silk Pina Colada.

De week loopt niet altijd zoals gepland, dus soms blijven boodschappen langer in de koelkast. Geen probleem met de KVV754 (A+++) want deze heeft, net zoals de KVV594, de nieuwste technieken om voedingswaren langer vers te houden.  Het ruime koelgedeelte, met een inhoud van 229 liter, is praktisch ingedeeld en wordt continu voorzien van een gelijkmatig stroom koele lucht. In combinatie met de Ion Air technologie wordt 95% van de bacteriën gedood en worden nare luchtjes geneutraliseerd. Voor groenten en fruit beschikt de koelkast over een grote CrispZone lade. Deze heeft een vochtigheidsregeling en houdt groenten en fruit langer vers. De speciale FreshZone lade is de koelste zone van de koelkast en is ideaal voor vlees en vis en zelfs voor fruit en groente. Het eten in deze lade blijft langer vers en behoudt zijn geur, kleur en smaak.

Het vriesgedeelte is voorzien van een Low Frost gedeelte om ijsvorming te voorkomen tegen te gaan. Kortom, deze koelkast is met een keuze uit maar liefst negen kleuren, een stijlvolle toevoeging voor een duurzaam huishouden. Adviesprijs € 779,00.

Sinds 1856 een ‘household name’

ETNA is al sinds 1856 letterlijk en figuurlijk een ‘household name’ in de Benelux. ETNA staat voor kwaliteit, goede service, moderne functionaliteit en trendy Nederlands design.

Voor meer informatie kijk eens op www.etna.nl.

Noot voor de redactie

Om alle hi-res beelden te downloaden ga naar https://we.tl/t-4xQGBE0qcw of neem contact op met Barbara Willems van PR Matters via barbara@prmatters.nl of bel 06 – 4480 2699. We horen het ook graag als je meer informatie nodig hebt, een product wil aanvragen voor een review of shoot en als je ideeën hebt voor samenwerkingen.