De tools voor een mannenweekend in stijl – Barebones Living 2018

Veel mannen dromen van het leven dat Barebones oprichter Robert Workman leeft, wat hem inspireert om zijn eigen tools op de markt te brengen. Overdag de vlaktes verkennen en ’s avonds het kamp opbouwen om met de mannen bij het vuur te zitten met een goed stuk vlees en koele drankjes.  Barebones Living heeft alles in huis voor zo´n avondje in de tuin, op de sterke verhalen na dan. Maar daar zal geen gebrek aan zijn.

Tool 1: Vuur, vlees en een goede set gietijzeren pannen

Geduld en timing zijn de beste smaakmakers als het op een goed stuk vlees aankomt. Deze set bestaat uit een Crock braadpan voor Dutch Oven Cooking, een Skillet koekenpan en een houten serveerplank. Plaats de gietijzeren pannen boven het vuur (of in de oven) en braden en bakken maar. De set wordt bij elkaar gehouden met een stoere riem en bevat ook een RVS schoonmaak mesh. De Barebones set is verkrijgbaar in 8, 10 en 12 inch, prijzen variëren van € 139,00 tot € 239,00.

Tool 2: Veld- annex thermosfles voor on the road

Voor onderweg, bij het vuur of als gadget. Deze RVS veld- annex thermosfles heeft de looks van toen en de technologie van nu. De dubbelwandige fles houdt dranken minimaal 12 uur warm of koud en heeft een verstelbare en afneembare draagband. De Canteen kost € 69,00.

Tool 3: Geen bijltje om erbij neer te gooien

Want dit bijltje is er één om gezien te worden. En je weet nooit wanneer je hem nodig hebt. De Barebones Pulaski Axe is gemaakt om te hakken, rooien en te graven en de stalen kop kan ook als hamer gebruikt worden. Horizontaal kan het houweelblad gebruikt worden om te snijden. Wie bedenkt zoiets? De bijl is vernoemd naar Ed Pulaski, de US ranger en brandweerman die het in 1911 bedacht. En o ja, de beukenhouten handgreep is 53 centimeter lang en de bijl weegt 2,5 kilo. De Barebones Pulaski Axe kost € 139,00.

Tool 4: Smart Cooling tas (met flesopener)

Barebones Living heeft vier modellen koeltassen die de inhoud dankzij haar Smart Cooling Systeem van binnenuit tot wel 48 uur koel houden. De UV-bestendige tassen hebben een ‘dokterstas opening’ met lederen handgrepen én een ingebouwde opener. Cheers. De Barebones koeltassen variëren in prijs van € 39,00 tot € 129,00.

Tool 5: Even geen kaarsjes

Toch is deze oplaadbare lantaarn ook erg sfeervol dankzij het warme, en dimbare, LED licht. De Barebones Forest draaglamp is er in donker brons en rood en kan heel wat uurtjes staan/hangen/
wandelen. Een ander model, de oplaadbare Barebones Beacon lamp in donker brons, rood of koperkleur heeft ‘voetjes’ maar ook een hengsel en carabiner. Een baken voor uit en thuis.  De Barebones Forest kost €75,00, de Barebones Beacon is € 59,00.

De Barebones Living producten zijn in Nederland te koop bij onder andere Bever en Zwerfkei. Kijk voor meer informatie op www.barebonesliving.com en voor verkooppunten op www.bever.nl en www.zwerfkei.nl.