Alpaca is het nieuwe kasjmier

Van poor woman’s cashmere naar smart woman’s luxury

Alpaca wol is het antwoord op de vraag naar duurzame maar luxueuze knitwear. De vraag naar alpaca wol is de afgelopen twee jaar enorm toegenomen en op de catwalks zagen we zowel bij Louis Vuitton als Versace kleding van deze wol soort uit Peru.

Alpaca en kasjmier zijn beiden natuurlijke producten maar het kasjmier dat vandaag de dag geproduceerd wordt is helaas nog verre van duurzaam. Alpaca voelt net zo comfortabel als het eruit ziet en heeft het voordeel dat het thermo regulerend werkt. De vacht van alpaca´s in Peru is namelijk bestand tegen temperaturen van minus 20 graden tot plus 20 graden.

 STUDIO MYR
Voor ontwerper Miriam Lenarts is de natuur met al haar puurheid en kleuren een grote inspiratiebron. Geboren in een familie van kunstenaars werd zij al vroeg geraakt door de kracht van schoonheid en vakmanschap. Haar ontwerpen zijn elegant, tijdloos en altijd duurzaam dankzij de hoogwaardige materialen. Al haar collecties worden in Nederland gemaakt.

THE ROYAL TOUCH – Damescollectie
De damescollectie THE ROYAL TOUCH omvat snoods, omslagdoeken en poncho’s van 100% baby alpaca. De Tsarina snood van STUDIO MYR is de winteraccessoire die jarenlang te dragen is dankzij de sterke wol en de tijdloze kleuren en dessins. Vrouwelijker dan een muts en warmer dan de gemiddelde sjaal. De Tsarina snoods zijn onderdeel van de Royal touch collectie en is verkrijgbaar in de modellen Ada, Anna en Raisa en heeft een verkoopadviesprijs van €110. De omslagdoek EMPRESS (2.20×0.65 meter) is €425 en de poncho QUOLLA € 475.

www.studiomyr.com