100 Hot Smoothies – Verrassend, verleidelijk, voedzaam

Warme smoothies voor ieder moment van de dag (en het jaar)

Je eet en kookt graag gezond maar je kunt wel wat inspiratie en variatie gebruiken? Het boek 100 Hot Smoothies van Maartje van Druyten helpt je op een nieuwe manier om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Varieer met 32 groenten om voor ieder moment van de dag een voedzame en smaakvolle warme smoothie te maken. Er is altijd wel iets in je koelkast dat de basis kan worden van je hot smoothie.  Per hoofdstuk staat een groentesoort centraal.  Of je nu een snelle oppepper kan gebruiken of indruk wil maken op je gasten; een hot smoothie is ‘the way to go’. Wat dacht je van een hot smoothie met een basis van peen met tijm en feta of postelein met chiligarnalen? Zijn het niet de ingrediënten, dan zijn het zeker de foto’s in het boek die je zullen verrassen en verleiden.

Iedere dag 250 gram groenten eten, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. En hoewel 80% van de Nederlanders denkt voldoende groenten te eten, blijkt slechts 40% dit ook daadwerkelijk te doen. Met dit kookboek doe je nieuwe ideeën op om gezond en gevarieerd te eten. Ruim twee derde van alle recepten in het boek is bovendien vegetarisch of veganistisch.  De hot smoothies zijn eenvoudig te integreren in je dagelijkse eetpatroon en helpen je op weg naar een (nog) gezondere leefstijl.

Het boek 100 Hot Smoothies van Maartje van Druyten is vanaf april verkrijgbaar en kost €24,95.  ISBN 978-90-79383-93-1

Op het platform smoothie.menuzijn nog veel meer recepten te vinden. Groene smoothies op basis van heel veel groenten, sappen en smoothies met allerlei soorten fruit. En natuurlijk hot smoothies, hartige oppeppers met een topping. Kopers van het boek kunnen hun aankoopbewijs insturen en krijgen hiermee gratis toegang tot het platform.