Stoomze! Stoom in stijl met Pelgrim online kookboek

Dus je dacht dat stomen saai en lastig was? Bij stomen denk je misschien aan wat flauw gestoomde groenten en vis maar niets is minder waar. Bovendien is stomen niet moeilijker dan een ovengerecht maken. Veel mensen hebben een stoomfunctie of zelfs een speciale stoomoven maar gebruiken die niet vaak, zonde.

Pelgrim maakt het daarom makkelijk met deze mooie recepten en tips die smaakvol, snel en stijlvol zijn. Alle recepten en tips zijn gebundeld in een online kookboek. Ook handig: als je stoomt, kan er ook niks aanbranden. Stoomze!

Kookmerk Pelgrim heeft het online kookboek Stoomze gemaakt om te laten zien welke heerlijke gerechten je kan maken met stoom. Makkelijk en snel, want je stoomt een heel gerecht in een keer. Smaakvol en gezond omdat je geen boter of olie gebruikt en de structuur behouden blijft.

  1. Gestoomde aardappels met verse kruiden en room
  • 1 kg droogkokende aardappels
  • Paar takjes tijm, laurier en rozemarijn
  • Voor de saus: • 1 sjalotje • 1 bosje bieslook • 200 g verse roomkaas • zout, peper

Bereiding: 1. Maak een snee in het midden van de aardappels en steek er een laurierblad in, doe dit met de helft van de aardappels. Prik een gaatje in de andere helft van de aardappels en duw er een takje tijm of rozemarijn in. 2. Stoom de aardappels 40 minuten op 100°C. 3. Snijd intussen de sjalot en het bieslook klein. Roer er de roomkaas door. Voeg zout en peper toe. 4. Serveer de aardappels warm met de roomkaassaus erover.

  1. Zalm met spinazie
  • 150 g spinazie
  • 1 kleine sjalot
  • 2 flinke eetlepels slagroom
  • Nootmuskaat , zout, peper
  • 2 moten zalm

Bereiding: Neem een stoomschaal zonder gaatjes en verdeel daarover de spinazie, de gesnipperde sjalot en de slagroom. Voeg zout, peper en wat geraspte nootmuskaat toe. 2. Leg er de stukken zalm op en kruid opnieuw. 3. Stoom de zalm met spinazie 18 minuten op 100°C.

  1. Doperwten met munt en ricotta
  • 400 g doperwten uit de diepvries
  • 3 bosuitjes
  • 1 bosje munt
  • 1 citroen
  • 100 g ricotta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding: 1. Strooi de bevroren doperwten over de stoomschaal met gaatjes. Stoom de doperwten 20 minuten op 100°C. 2. Was de uitjes en snijd ze in plakjes. Haal de blaadjes van de munt en rasp de gele schil van de citroen. 3. Maak een vinaigrette van de helft van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 4. Haal de doperwten na 20 minuten uit de combi-stoomoven en roer in een kom de olie en de vinaigrette erdoor. 5. Laat het gerecht wat meer afkoelen en roer er de kruimels ricotta, muntblaadjes en citroenschilletjes door.

Ga voor alle tips en recepten naar https://www.pelgrim.nl/wp-content/uploads/2017/06/Stoomze-NL.pdf.

Stomen
Stomen is de oudste en meest gezonde manier van koken. Wanneer je eten stoomt met waterdamp wordt alles gegaard zonder dat alle voedingsstoffen kracht verliezen. Je kunt op meerdere manieren stomen: in een bamboe stoommandje, een stoompan en een stoomoven. Zo heeft de Pelgrim 3 in 1 oven een 100% stoomfunctie die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de waterdamp en dus garing van het eten. Een voordeel van de 3 in 1 oven is bovendien dat het je minder ruimte kost en dat je na het stomen ook gemakkelijk een gerecht nog eventjes kan grillen voor een knapperig korstje.

Pelgrim
Pelgrim is al 100 jaar thuis in elke keuken. De keuken, het levendige hart waar gekookt, gelachen, gegeten, gehuild en gefeest wordt. Pelgrim wil het mooi en makkelijk maken in de keuken, zodat je tijd hebt om thuis te genieten. Want hoe mooi je keuken ook is, uiteindelijk gaat het er in de dagelijkse praktijk om hoe je je apparatuur gebruikt. Beschikt de apparatuur over de functies die jij belangrijk vind? En weet je die functies juist te gebruiken? Dat zijn de vragen die de mensen van Pelgrim zich ook stellen bij het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe keukenapparaten. Mooi makkelijk van Pelgrim.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie neem contact op met Barbara Willems van PR Matters via
barbara@prmatters.nl of bel 06- 4480 2699.